Witam, chciałbym się dowiedzieć jaki powinien być luz między kołami zębatymi rewersu a kołem zębatym "ataku"(wałka sprzęgłowego)
Szukałem po necie i nic nie znalazłem ;/
Luz między kołami zębatymi stożkowymi
RE: Luz między kołami zębatymi stożkowymi
Moja czarodziejska kulo powiedz co to za ciągnik?
Moja kula nie chce mi powiedzieć co to za ciągnik bo skończył mi się abonament a nie opłaciłem na następny miesiąc a to pech a tak by się teraz przydała.*rolleyes*
Tak poważnie nie każdy pamięta jaki masz ciągnik.
Moja kula nie chce mi powiedzieć co to za ciągnik bo skończył mi się abonament a nie opłaciłem na następny miesiąc a to pech a tak by się teraz przydała.*rolleyes*
Tak poważnie nie każdy pamięta jaki masz ciągnik.
Kiedyś wyczytałem w jakiejś starej książce iż luz między kołami zębatymi ma być taki aby bibułka papierosowa wsadzona między zęby w3spółpracujące przy obrocie ręką ma zostać zgnieciona, ale nie przecięta.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Szukajcie, a znajdziecie, proście, a będzie wam dane ....
*flower*
Dopuszczalny luz osiowy tulejki zębatej wraz ze sprzęgłem zębatym i kołami stożkowymi powinien wynosić 0,2 - 0,4 mm.....
Luz boczny zazębienia koła zębatego wałka głównego z każdym z kół zębatych stożkowych powinien wynosić 0,3 - 0,6 mm .....
Luz osiowy wału pośredniego nie może być większy niż 0,3 mm
*flower*
Dopuszczalny luz osiowy tulejki zębatej wraz ze sprzęgłem zębatym i kołami stożkowymi powinien wynosić 0,2 - 0,4 mm.....
Luz boczny zazębienia koła zębatego wałka głównego z każdym z kół zębatych stożkowych powinien wynosić 0,3 - 0,6 mm .....
Luz osiowy wału pośredniego nie może być większy niż 0,3 mm
Dzięki za odpowiedź