Poza tym Józek zzuł filcy i poszedł wpław jak dzik w ziemniaki pod lasem!
Kto wie jak ? ;)
RE: Kto wie jak ? ;)
Jezioro zostało obszednięte przez Józka 
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
jezioro zostało przez Józka obeszłe
- marek_spectra
ale kombinujecie !
Przecież oczywiste jest że skoro Józek obeszdł ,to jezioro zostało - obszedszone !
Przecież oczywiste jest że skoro Józek obeszdł ,to jezioro zostało - obszedszone !
Jezioro zostało oblażnięte.
:D
Jak się pisze (zi)?? na klawiaturze:?*rolleyes*
Jak się pisze (zi)?? na klawiaturze:?*rolleyes*
zi (ź) na kompie robisz naciskając alt+x
Obszednięte oczywiście
A teraz ujawnię dlaczego - kiedyś jak wjeżdżałem na parking przy szpitalu Rydygiera w Krakowie, na szlabanie przeczytałem taki oto napis "uwaga, szlaban zamyka się po każdym przejechanym pojeździe" *sarcasm*
Obszednięte oczywiście
A teraz ujawnię dlaczego - kiedyś jak wjeżdżałem na parking przy szpitalu Rydygiera w Krakowie, na szlabanie przeczytałem taki oto napis "uwaga, szlaban zamyka się po każdym przejechanym pojeździe" *sarcasm*
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Gratuluję wszystkim świetnych pomysłów i mam nadzieję dobrej zabawy 
Nagrodę za piersze miejsce zdobyli wszystcy uczestnicy
Przy okazji Zlotu na morzem, kolejka browara dla każdego uczestnika !
B R A W O !!!
I najważniejsze - prawidłowa odpwiedź :
Jezioro zostało przez Józefa obyte
Nagrodę za piersze miejsce zdobyli wszystcy uczestnicy
Przy okazji Zlotu na morzem, kolejka browara dla każdego uczestnika !
B R A W O !!!
I najważniejsze - prawidłowa odpwiedź :
Jezioro zostało przez Józefa obyte
Obyte! - a to dobre 
Nie sprawdzałem w necie i myślałem, że poprawnie będzie tak: Jezioro zostało przez Józefa okrążone
"Polska język - trudny język" *sarcasm*
Kiedyś słyszałem historię o jakimś policjancie, który wypisał mandat i tu cyt. "za niemanie świateł"
Nie sprawdzałem w necie i myślałem, że poprawnie będzie tak: Jezioro zostało przez Józefa okrążone
Kiedyś słyszałem historię o jakimś policjancie, który wypisał mandat i tu cyt. "za niemanie świateł"
Facebook. old URSUS tractor
Obyte, a okrążone
w sumie byłeś bardzo blisko
Przyznam, że sam byłem w szoku jak zobaczyłem tą odmianę, a ubaw był nie ziemski
Przyznam, że sam byłem w szoku jak zobaczyłem tą odmianę, a ubaw był nie ziemski
*eek* Pierwszy raz spotkałem się z taką odmianą 
Teraz trzeba podrzucić temat jakiejś szkole językowej która prowadzi zajęcia z Polskiego dla obcokrajowców *sarcasm*
Teraz trzeba podrzucić temat jakiejś szkole językowej która prowadzi zajęcia z Polskiego dla obcokrajowców *sarcasm*
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Obejdż dookoła to jezioro, obszedł dookoła jezioro - jezioro zostało obejdzione. Logicznie do tego: opuść to jezioro, jezioro zostało opuszczone. Nie chcę tutaj upierać się przy swoim, ale chyba takie powiedzenie też byłoby poprawne?
Zadajcie to pytanie profesorom Bralczykowi lub Miodkowi.Ciekawe co odpowiedzą.OBYTE to mnie bardziej kojarzy się z OBYCIEM niż z chodzeniem dookoła czegokolwiek.
Może być też "przesznięte" lub "przeszednięte" , ale osobiście "oblazłe" najbardziej przypadło mi do gustu