https://forum.retrotraktor.pl/viewthread ... ad_id=7025
Zetor 25K kolegi Przemka
RE: Zetor 25K kolegi Przemka
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Tak tak niespodzianka zupełnie inna:D
No wczoraj udało mi sie dorobić jeden uchwyt na tylnią lampę tak jak szły w oryginale kurcze powiem Wam że nie było to taki proste:p
Uważam osobiście że ten lewy będzie łatwiej zrobić*rofl*
No wczoraj udało mi sie dorobić jeden uchwyt na tylnią lampę tak jak szły w oryginale kurcze powiem Wam że nie było to taki proste:p
Uważam osobiście że ten lewy będzie łatwiej zrobić*rofl*
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
No uchwyty na lampy już prawie gotowe.Dobrze że nie lakierowalismy błotników bo nie wiem jak bym przymierzał i doginał blachy,chyba musiał bym oklejać błotniki żeby nie porysować a tak są jeszcze w podkładzie więc nie szkodzi rysa w tą czy w tamtą.:p
Także pomalutku jeszcze taka kosmetyka i blaszka pod tablice rej. i można lakierowac:p
Także pomalutku jeszcze taka kosmetyka i blaszka pod tablice rej. i można lakierowac:p
Witam Przemo a tą blachę pod tablice to nie powinieneś bardziej na koło wyciągnąć ?
Siemka no wiesz tam w oryginale idzie taka długa blaszka jeszcze w poprzek tak jak by na długą tabl.i dlatego takie złudzenie,ale ja jej nie daje bo dostanę na pewno małą kwdratową tablicę i żle to będzie wyglądać:D
http://www.retrotraktor.pl/readarticle. ... icle_id=98 ja wzorowałem się na tych zdjęciach i tam jest ta dodatkowa blacha jak pisałeś ale cała konstrukcja wychodzi bardziej nad koło *tup*
SŁUCHAJ ON PRZYNAJMNIEJ PRÓBOWAŁ SIĘ WZOROWAĆ NA ORYGINALE TAK JAK JA:p U mnie jest trochę węższy bo mi się taki podoba poza tym wiesz jak to za kołem blacha zawsze z błota i w ogóle mało to estetycznie wygląda*tup* Ja wzorowałem się na zdjęciach oryginału które dostałem od Pawła a tam już nie ma lipy i wcale tak nie wystaje*yes*
Ok ok dotarło już nie wiercę Ci dziury w brzuchu zrobisz jak uważasz
widziałem na wcześniejszych zdjęciach twoje siedzenie ,pochwal się skąd brałeś sprężyny ,i ile dałeś *tup*
Ladny kolor korpusu.
Dzięki Bossman mi też się podoba:D
Patryk spoko nie wiercisz żadnej dziury ty pytasz ja udzielam odp;:pnie podliczałem jeszcze ile wyszło za sprężyny i kółka bo brałem od siebie ze sklepu*clap* głównie są to sprężyny od ciągników a jedne nawet od Bizona*tup* Więcej skasował tapicer*annoy*
Patryk spoko nie wiercisz żadnej dziury ty pytasz ja udzielam odp;:pnie podliczałem jeszcze ile wyszło za sprężyny i kółka bo brałem od siebie ze sklepu*clap* głównie są to sprężyny od ciągników a jedne nawet od Bizona*tup* Więcej skasował tapicer*annoy*
O widzisz Przemek to jak policzysz to daj cynk bo ja po producentach zapytania wysyłam ale wymiary to mam taką sobie a Ty jak jeden komplet złożyłeś to nie będzie problemu z drugim ,na marginesie to mógłbyś nawet wystawiać na sprzedaż całe komplety do regeneracji siedzenia *hilarious*
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Masz jakieś foty stelaża siedzenia i układu sprężyn? Robiłeś na wzór oryginału?
Siema Jaro tak wszystko zrobione tak jak w oryginale stelaż był w miarę wymienilismy tylko te blaszki i nawiercilismy nowe otwory pod spręż.bo były przeciagnięte.Dodałem jeszcze po krzyżu 4szt. te duże spręż. na środku bo ja ponad stówe mam*annoy* i jest git malina a fote stelaża ze sprężynami macie na 7 str tego tematu:p
Patryk no niezła myśl, ale najpierw sie obrobię z bocianami i wtedy kto wie...bo czasowo juz nie wyrabiam, tak jak tylko zrobię rachunek to dam znać*tup*
Patryk no niezła myśl, ale najpierw sie obrobię z bocianami i wtedy kto wie...bo czasowo juz nie wyrabiam, tak jak tylko zrobię rachunek to dam znać*tup*
Dzięki Przemek czekam na wycenę tylko nie kup w między czasie następnego boćka bo już całkiem braknie Ci czasu *sarcasm* .Jarek na 7 stronie masz zdjęcie z miarką .Próbowałem na jego podstawie ustalić długość sprężyny i wyszło mi że jest pięć długości 6,9,17,20,22 cm ,jeśli ktoś ma inne wymiary to niech się podzieli wiedzą ,np.grubość drutu albo średnica zewn. sprężyny ,dotyczy to też kółek.*tup*
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Foty oryginału dostałem, tylko ciekawiło mnie jak to zrobił @Przemo.
W wolnej chwili mogę pomierzyć u siebie - tam mam wszystkie sprężyny oryginalne, ale u Przemka wyszło to też bardzo fajnie (robiłem test) i wygodnie.
Największym problemem są - wizualnie poprawiające efekt siedzenia - tzw. biszkopciki lub ósemki. Różnie te dziwaczne krążki z drutu nazywają.
Mi się udało dzięki uprzejmości jednego z posiadaczy Zetorków takie otrzymać i u Przema jeden komplet z nich jest między innymi.
Największym problemem są - wizualnie poprawiające efekt siedzenia - tzw. biszkopciki lub ósemki. Różnie te dziwaczne krążki z drutu nazywają.
Mi się udało dzięki uprzejmości jednego z posiadaczy Zetorków takie otrzymać i u Przema jeden komplet z nich jest między innymi.
To jak znajdziesz czas to pomierz ,biszkopcika na wzór jednego mam ,ale kółko też zmierz bo u mnie brak *tup*
Tu macie fotę sprężyn jakie użyłem oraz oczka tego kółka które musiałem odcinać od uchwytu bo to służy do wiązania zwierząt do żłobu haha ale dało radę:D
tu są foty po lifcie mojego fotela jezdzi się rewelacyjnie*clap*
tak patrząc od lewej to:
nr.1-sprezyny poszło -18szt.
nr.2-spr. ....-8szt.
nr.3-spr. poszło-5szt.
nr.4-spr. poszło 16szt.
nr.5-spreż.poszło 10szt.
Kółek poszło 8szt, rozmiar fi 50mm i grubość 7,0mm:p
tu są foty po lifcie mojego fotela jezdzi się rewelacyjnie*clap*
tak patrząc od lewej to:
nr.1-sprezyny poszło -18szt.
nr.2-spr. ....-8szt.