Remont-URSUS C-325
RE: Remont-URSUS C-325
Kiedyś wspominałem, że kierunkowskazy będą z nierdzewki, to też dotrzymuję słowa i zaczynam dorabiać 

Facebook. old URSUS tractor
-
warsztat777
jaki koszt ,bo chciałbym 2 szt.do swojego capka
Najstarsi górale tego nie wiedzą :p a tak na poważnie, to wycenić będę mógł dopiero jak będą zrobione w 100%. Jak wyjdzie jakaś normalna cena, to machnę jeszcze jeden komplecik dla Ciebie *tup*
*saycheese* jak zawsze pierwsza klasa.
-
warsztat777
no to czekam na odpowiedz pozdro (pasowały by do rury wydechowej):D
"Serwisowa skrzyneczka" do ciapka ukończona w 100%. Teraz tylko najpotrzebniejsze narzędzia skompletować.

I kolejna paczuszka z nierdzewnymi śrubami dotarła, więc można będzie dalej wymieniać. Między innymi będą wymienione śruby zamkowe w ławeczce.

I kolejna paczuszka z nierdzewnymi śrubami dotarła, więc można będzie dalej wymieniać. Między innymi będą wymienione śruby zamkowe w ławeczce.

No to aby puszkę plaka, parę szmatek i wosk do schowka rzucić...
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Dobre ~Wicher, naprawdę dobre!
Pomyślę nad tym - Pozdro. *tup*
Dobrze Wam idzie z tymi moimi zagadkami, to ciekaw jestem czy zgadniecie co to takiego

Dobrze Wam idzie z tymi moimi zagadkami, to ciekaw jestem czy zgadniecie co to takiego

Hmm, nie są to może te blaszki które znajdują się na przednich reflektorach, na ich mocowaniu?
Myślałem, że tak szybko nikt nie zgadnie, ale się myliłem. Tak ~KECZO strzał w 10! to te blaszki.
To kolejny detal wykonany z nierdzewki.
No to lecimy dalej...
Skorupy wypiaskowane:

Następnie standardowa procedura: podkład reaktywny, epoksydowy, akrylowy, wypełnienie nierówności szpachlówką, szlif, jeszcze raz akryl, szlif na mokro i czarny - trochę to potrwa
To kolejny detal wykonany z nierdzewki.
No to lecimy dalej...
Skorupy wypiaskowane:

Następnie standardowa procedura: podkład reaktywny, epoksydowy, akrylowy, wypełnienie nierówności szpachlówką, szlif, jeszcze raz akryl, szlif na mokro i czarny - trochę to potrwa
Dzis robie to samo. Ale jaka przyjemnosc jak te jajka sie polakieruje ... strach w rekach trzymac.
Poważnie! Ale jaja 
A pro po "jaj" to co było pierwsze: jajko, czy skorupy (obudowy) lamp do URSUS'a 25
Tak na poważnie, to projektant tych lamp na bank musiał wzorował się na "jajku"
Też już nie mogę się doczekać chwili, kiedy będę mógł przykręcić reflektorki na swoje miejsce!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Bawię się w krawca

A pro po "jaj" to co było pierwsze: jajko, czy skorupy (obudowy) lamp do URSUS'a 25
Tak na poważnie, to projektant tych lamp na bank musiał wzorował się na "jajku"
Też już nie mogę się doczekać chwili, kiedy będę mógł przykręcić reflektorki na swoje miejsce!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Bawię się w krawca

-
warsztat777
Jaki materiał zastosowales do daszku ,wzmacniales szkielet ,*tup*
Ja mam ciemny , daszek pamieta Gierka (material)posiada uszkodzenia ale chyba tak zostanie.
-
warsztat777
Zastanawiam się czy zakładać daszek ,ale chyba nie będzie wyglądu,
Jest to plandeka o grubości tylko 1 mm! ale cholernie mocna.warsztat777 napisał/a:
Jaki materiał zastosowales do daszku ,wzmacniales szkielet ,*tup*
Co do daszku, to cały jest na nowo robiony i wzmocniony. Praktycznie cała budka jest na nowo robiona, ramkę szyby też udało mi się dorwać nową, bo stara była zeżarta
Ze starej budki tylko szyba zostanie.
Z mojego brezentu tylko górna część została, bo boki już dawno były po obrywane.bossmann napisał/a:
Ja mam ciemny , daszek pamieta Gierka (material)posiada uszkodzenia ale chyba tak zostanie.
Mi się bardzo z budką podoba dla tego ją zakładamwarsztat777 napisał/a:
Zastanawiam się czy zakładać daszek ,ale chyba nie będzie wyglądu,
Sa sluchawki z radiem.
Planuję coś takiego zakupić:
http://allegro.pl/rs4a-radio-samochodow ... 0882.html?
Ważne, aby było na karty pamięci. Żadnego odtwarzacza płyt nie chcę
http://allegro.pl/rs4a-radio-samochodow ... 0882.html?
Ważne, aby było na karty pamięci. Żadnego odtwarzacza płyt nie chcę
- Pawelc-328-
Eee tam radio.. praca silnika najlepszą muzyką dla uszu. *yes*
Praca silnika wiadomo, ale jak sobie jesienią na kartoflisku muzę z ciapa puszczę to dopiero będzie *sarcasm*