Tego korka szkoda mi przerabiać. Spróbuję dorobić sobie korek z nierdzewki, to w nim można będzie pokombinować
Remont-URSUS C-325
RE: Remont-URSUS C-325
Chyba wiem co masz na myśli - na dnie w zbiorniku powinna być rurka wspawana w którą wchodził by bagnet. Wtedy by nim nie bujało.
Tego korka szkoda mi przerabiać. Spróbuję dorobić sobie korek z nierdzewki, to w nim można będzie pokombinować
Facebook. old URSUS tractor
A spróbuj od razu z okrągłym prętem, bo korka szkoda jak na płaski fala pójdzie...
Tak, dokładnie to miałem na myśli, musisz czytać mi w głowie xd
Tak, dokładnie to miałem na myśli, musisz czytać mi w głowie xd
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Jak zakręciłem korek, to bagnet jest zawsze ustawiony szerszą stroną do bocznej ścianki zbiornika, czyli największym zagrożeniem będzie fala boczna...
Bagnet jest dlatego płaski, bo chcę później co 5 litrów nabić numeratorami cyfry:
||||5||||10||||15||||20||||25||||30||||35 - coś w tym stylu, a na okrągłym nie dam rady tak zrobić.
Bagnet jest dlatego płaski, bo chcę później co 5 litrów nabić numeratorami cyfry:
||||5||||10||||15||||20||||25||||30||||35 - coś w tym stylu, a na okrągłym nie dam rady tak zrobić.
A gdyby co 5 litrów dać krzyżyk/kropkę zamiast kreski?
ciekawe jak będzie bełtało w czasie orki, c 330 ma przegrodę w baku, c 325 pewnie też i większy impet paliwo może nabrać w bok właśnie. Ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa
ciekawe jak będzie bełtało w czasie orki, c 330 ma przegrodę w baku, c 325 pewnie też i większy impet paliwo może nabrać w bok właśnie. Ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa
Chyba jutro napuszczę wody do wiadra i zobaczę jakie opory stawia zanurzony bagnet jak nim ręcznie na boki będę ruszał.
To najlepiej, szczególnie że nie zawsze będzie pod korek...
Chyba żeby zrobić wkład z mosiężnej siatki do wlewu, sięgający dna. Jak pręt będzie wyskalowany to nawet dna sięgać nie musi.
Chyba żeby zrobić wkład z mosiężnej siatki do wlewu, sięgający dna. Jak pręt będzie wyskalowany to nawet dna sięgać nie musi.
Wicher - z tą siatką, to świetny pomysł! Faktycznie taka siatka będzie na tyle dobrze chroniła bagnet przed falami. Co dwie głowy to nie jedna 
Jutro szukam odpowiedniej siatki
Jutro szukam odpowiedniej siatki
A i zrób dno w siatce, daj sobie kilka litrów rezerwy tak zeby do dna było ze 3 centymetry luzu to i filtr dodatkowy będziesz miał...
Pamiętam, że kiedyś takie małe wkłady z drobnej siatki były przy wlewie do zbiornika zakładane, ale teraz tego nie widzę. U dziadka w SAM'ie na bazie ES'a też taki wkład był w baku 
A to taki wkład trzeba dać i będzie elegancko, ewentualnie wstawkę z rurki. Ale siatka lepsza, gdyż filtruje xd
Ciężko taki wkład dorwać w dobrym stanie. Miałem gdzieś drobną siatkę z oczkami o wielkości 1 mm - tylko gdzie ona jest *helpless*
Wszędzie xd
Taką siatkę chyba gdzieś można dokupić jeszcze.
Taką siatkę chyba gdzieś można dokupić jeszcze.
Panowie, przyjrzyjcie się jak jest to rozwiązane w T25, tam też jest bagnet wkładany do baku.
- chrapek3011
Od początku tej gadki o bagnecie poziomu paliwa o małym rusku sobie pomyślałem.Tam jest takie zajebiste sitko i miarka z płaskownika.Nigdy mnie nie oszukała.Jak spalił więcej to spalił i już.
Bagnet będzie musiał poczekać...
Zbliża się zima, dlatego dziś spuściłem wodę z układu chłodzenia. Na wiosnę będę musiał przeczyścić układ chłodzenia przed nalaniem płynu chłodzącego.
"Dupa" prawie kompletna. Jak widać ławeczka potrzebuje jeszcze listewki. Szperacz do założenia i polerka nowych ramek z nierdzewki i będzie git.
Zbliża się zima, dlatego dziś spuściłem wodę z układu chłodzenia. Na wiosnę będę musiał przeczyścić układ chłodzenia przed nalaniem płynu chłodzącego.
"Dupa" prawie kompletna. Jak widać ławeczka potrzebuje jeszcze listewki. Szperacz do założenia i polerka nowych ramek z nierdzewki i będzie git.
*eek* *saycheese* niesamowity wyglãd.
- chrapek3011
Można te sitka kupić,a jak nie,to od Jawy CZ jest takie samo.damber napisał/a:
Pamiętam, że kiedyś takie małe wkłady z drobnej siatki były przy wlewie do zbiornika zakładane, ale teraz tego nie widzę. U dziadka w SAM'ie na bazie ES'a też taki wkład był w baku
Jeśli chodzi Ci o te sitko:
http://ts2.mm.bing.net/th?id=H.47177565 ... 7&pid=15.1
to niestety nie pasuje, bo ja mam już bak z dużym korkiem. Będę musiał po złomach pojeździć i z jakiegoś ES'a dorwać, bo one miały takie sitka jak w moim baku powinno być
http://ts2.mm.bing.net/th?id=H.47177565 ... 7&pid=15.1
to niestety nie pasuje, bo ja mam już bak z dużym korkiem. Będę musiał po złomach pojeździć i z jakiegoś ES'a dorwać, bo one miały takie sitka jak w moim baku powinno być
- chrapek3011
Sitko pasuje od C-360...Bo korek jest taki sam i w 4011 i 355/360 i w Majorku i w Jawie...To bubel wyprodukowali...bo do baku z gwintem na pewno nie pasuje.