A mi pani Naczelnik Wydziału Komunikacji powiedziała, że jak są spełniane warunki techniczne dotyczące siedziska pasażera w ciągniku rolniczym, to nie ma problemu aby uzyskać wpis do dowodu rejestracyjnego.
Tu chodzi tylko o dobrą wolę diagnosty. Jak mu się nie chce lub nie chce brać na siebie odpowiedzialności, to wtedy będzie wymyślać.
Pasażerowie na ciągniku
Re: Pasażerowie na ciągniku
Owszem, ale założyłeś kabinę z innego ciągnika do innego. Jeden się nie kapnie i klepnie, a drugi się orientuje że przeróbka i tego nie zrobi. U mnie zawsze wystarczało zamontować oryginalne siedziska, choć też nie obyło się czasem z dodatkowym argumentem - najczęściej przynosiłem ze sobą oryginalną instrukcję obsługi danego ciągnika, gdzie pokazane było siedzisko na zdjęciu i przeważnie wpisane jest w danych technicznych 1+1 albo traktorzysta + pomocnik.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...