Z takim § jest mi teraz lepiej
ursus 4011 rozpoznanie
Re: ursus 4011 rozpoznanie
No, z tym wydechem to teraz pewnie ryczy jak wściekły

Ryczy jak cholera.... dla kierowcy,
ale z dalszej odległości jest rasowy aż gęsia skórka się robi
ale z dalszej odległości jest rasowy aż gęsia skórka się robi
Jeszcze pewien detal charakterystyczny dla c-4011 mógłbyś dopracować. Myślę, że wyprodukowanie go dla Ciebie nie będzie problemem. Chodzi o śrubę-motylek do wypuszczania oleju z odolejacza. Zwykła śrubka to bardziej do c-355/360

Z wymiarami niestety nie pomogę gdyż u mnie ta śrubka zaginęła przed wieloma laty ale pamiętam, że kształt miała dokładnie jak na powyższym zdjęciu (tylko wkręcana była pod skosem bo odolejacz mam Ikov).

Z wymiarami niestety nie pomogę gdyż u mnie ta śrubka zaginęła przed wieloma laty ale pamiętam, że kształt miała dokładnie jak na powyższym zdjęciu (tylko wkręcana była pod skosem bo odolejacz mam Ikov).
Jestem w szoku. Ty takie rzeczy tworzysz od ręki, z dnia na dzień, wystarczy zdjęcie i gotowe. Niesamowite
Ooo....
Kolejne wyzwanie. Dziękuję za fotki
P.S.
Podoba mi się kolor korpusu tego ciągnika.
Kolejne wyzwanie. Dziękuję za fotki
P.S.
Podoba mi się kolor korpusu tego ciągnika.
W jaki sposób masz zrobione połączenie żyłki z roletą chłodnicy ?
Mam takie, ale rzecz w tym, że uchwyt w rolecie jest tak ostry, że pokaleczył linkę , dlatego dałem tą osłonkę na oczko.
Roletę mam współczesną, nie wiem jak to wyglądało w oryginalnych.

Druga sprawa, łańcuszek z drugiej strony linki tak harata lakier w kokpicie, że po kilku przesunięciach/blokadach zdarte będzie do żywego...
Długość linki ustawiłem tak, żeby łańcuszek nie "dyndał" i nie obijał, jak jest opuszczona, ale przy przesuwaniu przez oczko nie da się nie uszkodzić lakieru.
Roletę mam współczesną, nie wiem jak to wyglądało w oryginalnych.

Druga sprawa, łańcuszek z drugiej strony linki tak harata lakier w kokpicie, że po kilku przesunięciach/blokadach zdarte będzie do żywego...
Długość linki ustawiłem tak, żeby łańcuszek nie "dyndał" i nie obijał, jak jest opuszczona, ale przy przesuwaniu przez oczko nie da się nie uszkodzić lakieru.
Te współczesne rolety są takie same jak fabryczne, jedynie różnią się plandeczką zamiast płótna.
Dobrze Ci to wyszło. Muszę się jeszcze przyjrzeć na zdjęcia twojego traktora to może jeszcze coś znajdę do poprawki
Żartuję oczywiście.
Z braków to wypatrzyłem tylko osłonę kostki elektrycznej nad rozdzielaczem hamulców. Prosty do zrobienia element jak się ma jakiś wzorzec. Ja nie mam niestety więc nie pomogę.